'Tranen zitten hoog', stedentrip naar Parijs eindigt in mineur na busongeluk

16 augustus 2015 om 20:10 • Aangepast 21 november 2020 om 16:35
nl
Angstige momenten zaterdag voor Nederlandse passagiers die in een touringcar onderweg waren naar Parijs. De touringcar schoot door de vangrail de berm in.
Profielfoto van
Geschreven door

De busreis was onderdeel van een korte stedentrip naar Parijs. De touringcar was zaterdagochtend heel vroeg vertrokken vanuit Amsterdam. Ook in Breda was er een opstapplaats, waar veel passagiers zijn opgestapt. In totaal zaten er 82 mensen in de bus.

Wachten op privacy instellingen...

Slapende chauffeurTussen Lille en Parijs raakte de bus van de weg. Bij het ongeluk raakten twee inzittenden lichtgewond. De Franse politie heeft de chauffeur verhoord. Hij zou in slaap zijn gevallen.
De meeste passagiers kwamen met de schrik vrij. Zij werden naar een wegrestaurant gebracht en moesten daar wachten op een andere bus. Sommige passagiers zijn niet verder gereisd, maar zijn opgehaald door familie. "Pa en broer richting Frankrijk om oudste met vriendin op te halen. Wat een toestand. Tranen zitten hoog", twittert de moeder van een passagier uit Waspik.
'Aan rusttijd gehouden'De stedentrip werd georganiseerd door Slangen Reizen uit Heerlen. Dat bedrijf was zondag niet bereikbaar voor commentaar. Tegen 1Limburg zei het bedrijf eerder dat de chauffeur zich aan de voorgeschreven rusttijden heeft gehouden.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.