'Hopeloos en misleidend', advocaat haalt uit naar inzamelinitiatief voor zaak tegen Henk Krol

16 augustus 2015 om 21:29
nl
Het inzamelinitiatief van het oud-bestuur van Stichting Vrienden van de Gaykrant is misleidend, vindt de advocaat van Henk Krol. De oud-bestuursleden zoeken donateurs om een nieuwe rechtszaak tegen Krol te beginnen.
Geschreven door

Henk Krol en het oud-bestuur van de stichting ruziën over het terugbetalen van een subsidie van twee ton. De rechtbank gaf de stichting eerder ongelijk omdat haar betoog niet goed genoeg onderbouwd was en omdat ze een zaak hadden aangespannen op persoonlijke titel. In een brief in handen van Omroep Brabant vragen de oud-bestuursleden mogelijke donateurs om 15.000 euro om nog een zaak aan te spannen.
LEES OOK: Inzamelingsactie voor nieuwe rechtszaak tegen Henk Krol
Misleiding"Het is misschien net geen flessentrekkerij, maar het is wel misleidend om via fundraising mensen geld af te troggelen voor weer een hopeloze rechtszaak tegen Henk Krol", zegt zijn advocaat Peter Schouten zondagavond in een verklaring.
Schouten gelooft dat donateurs niet goed genoeg worden ingelicht. Zo twijfelt hij of potentiële geldschieters wel weten dat de beschuldigingen van de stichting richting Krol door de rechter van tafel zijn geveegd omdat ze niet genoeg onderbouwd waren. Als dat niet het geval is, noemt Schouten de inzameling 'geldklopperij'.
De stichting zegt de 15.000 euro nodig te hebben om deurwaarders, griffierechten en een advocaat te betalen. Als er genoeg geld word ingezameld, willen de oud-bestuursleden opnieuw beslag laten leggen op de woningen van Henk Krol.[YouTube:body:https://youtu.be/kVYS5sbuPsU]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.