Speurhonden De Rips vinden dode in Utrecht: mogelijk schot in vermissingszaak

16 augustus 2015 om 22:32 • Aangepast 21 november 2020 om 16:34
nl
In de buurt van de J.M. de Muinck Keizerbrug in de Utrechtse wijk Zuilen is zondag een dode gevonden. Het lichaam werd gevonden nadat een team van Signi Zoekhonden in De Rips op eigen initiatief rond de brug was gaan speuren, meldt Jeanette Kruit van Signi aan Omroep Brabant. “We zijn blij dat Signi heeft kunnen helpen in de zoektocht. Een mooi resultaat in een tragische zaak.”
Profielfoto van
Geschreven door

De hulphonden uit De Rips (bij Helmond) zijn gespecialiseerd in het vinden van vermiste mensen. Het zoekteam is door de politie verhoord. "Het is nu aan de technische recherche om deze vondst tot op de bodem uit te zoeken. Wij van Signi hebben onze plicht voldaan", vertelt Kruit tevreden.
De dode is gevonden vlakbij de plek waar de vermiste Sandra Garcia Geraldino (45) voor het laatst is gezien. "We zijn op eigen initiatief naar Utrecht gegaan om haar te zoeken. Of het gevonden lichaam inderdaad van haar is, moet onderzoek uitwijzen." Kruit gaat er wel vanuit dat het om de vermiste vrouw gaat.

Wachten op privacy instellingen...

VermissingszaakAfgelopen week zocht de politie in de Vecht tevergeefs naar de sinds eind juli vermiste Sandra Garcia Geraldino. De zoektocht had plaats na een tip dat het lichaam van de vrouw mogelijk in het water zou liggen. Wat de politie niet lukte, lukte de honden van Signi dus wel. "Je moet goede honden hebben en ook geluk speelt een rol", vertelt Kruit.
In verband met haar vermissing is de 42-jarige ex-man van de vrouw aangehouden. Hij zit nog steeds vast. Volgens RTV Utrecht woont deze Sylvester L. vlakbij de plek waar zondag het lichaam is gevonden. De politie wil daar niet op reageren.

Successen SigniSigni is een stichting die als doel heeft om vermisten levend of dood terug te vinden. Dat doen ze met zoekhonden, sonar, een duikteam, een vaarteam en grondonderzoeksteam.
Vorig jaar vonden de honden nog het dode lichaam van de sinds acht maanden vermiste Hendri de Vries uit Harderwijk. Een paar dagen later werd in het water bij Brakel de al 26 jaar lang vermiste Robert Leur gevonden. Daarnaast was hun inzet belangrijk in de zoektocht naar lichamen na de aardbevingen op de Filipijnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.