Justitie eist celstraffen tegen verdachten van ramkraak met shovel in Tilburg

17 augustus 2015 om 17:54 • Aangepast 21 november 2020 om 16:34
nl
Tegen een Tilburger die samen met anderen een grote ramkraak zou hebben gepleegd op een Avia-tankstation in zijn stad, is maandag drie jaar cel geëist. Hij zou samen met een andere Tilburger ook betrokken zijn bij de diefstal van 8200 keukenapparaten. Tegen hem eiste justitie maandag veertien maanden cel.
Profielfoto van
Geschreven door

De gestolen keukenapparaten - met een waarde van ruim vier ton - lagen in garageboxen. Een van de boxen stond op naam van de vriendin van een van de verdachten. Ook zou ze de buit van de ramkraak op een bankrekening hebben gestort. Bij de kraak maakten de daders 2700 euro buit. Tegen haar werd daarom een straf geëist die gelijk is aan de tijd die ze in voorlopige hechtenis heeft doorgebracht en een werkstraf van ruim 150 uur.
In een garagebox stonden ook gestolen auto's. Justitie wil het geld dat de verdachten verdienden met hun criminele activiteiten terugeisen. De advocaten van de verdachten pleitten alle drie voor vrijspraak. Over twee weken zal de rechter uitspraak doen.
Ware ravageDe ramkraak in 2014 zorgde voor een ware ravage. De shovel reed dwars door de muur van de winkel bij het benzinestation, op de plaats waar de kassa is. Hierdoor ontstond in de muur een gat van een meter of zes.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.