Video

Media in de rij voor snelwegbaby A2: 'Onze Tim maakte z'n eigen nieuws'

17 augustus 2015 om 15:51
nl
De ouders van Tim de Groot wisten niet wat ze overkwam toen hun 'snelwegbaby' landelijk nieuws bleek. Iedereen wilde meer van de bijzondere ervaring weten en dus hadden de kersverse ouders het druk met talloze interviews. Nu, een dag later, blikken ze erop terug. "Bij baby's wordt altijd genoteerd wat het nieuws was op de dag van de geboorte. Onze Tim maakte z'n eigen nieuws", reageert een trotse pa.
Geschreven door

Het was altijd al gepland dat Tim in het ziekenhuis geboren zou worden. En dus reden de ouders zaterdagavond laat nietsvermoedend van Boxtel naar het Jeroen Bosch in Den Bosch. Maar Tim kreeg onderweg plotseling grote haast. Op de A2 bij Vught, bij hectometerpaaltje 122.2, kwam Tim ter wereld.
"Ik dacht: dit gaat me niet gebeuren", vertelt moeder Marieke de Groot nu rustig nadat ze bijgekomen is van de schrik. "De bevalling is nu een leuk verhaal, maar was op dat moment doodeng."
Lees ook: Hoe ‘snelwegbaby’ Tim de Groot zijn ogen opende op de A2 bij Vught
Bijrijdersstoel als kraambedDe meegereden verloskundige kreeg in de gaten dat er geen tijd meer te verliezen was. Er was niet eens meer de mogelijkheid om van de bijrijdersstoel op de achterbank te gaan liggen. En dus werd Tim geboren voor in de auto, in de stromende regen. De verloskundige en papa bogen zich over de bevallende vrouw om haar zo droog te houden.
"Het was een heftige ervaring", zegt de moeder. "Maar toen ik Tim hoorde huilen, toen was ik een beetje gerustgesteld." Tim bleek een kerngezonde zoon. Hij had van de hele ervaring niets geleden.
Beroemdste baby van NederlandEn nu? Nu genieten de kersverse ouders van hún zoontje Tim, toch wel de beroemdste baby van Nederland. "Al die aandacht is leuk voor later", lachen de ouders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.