Beelden van busongeluk met Brabanders uitgelekt, gedupeerden krijgen vergoeding [VIDEO]

17 augustus 2015 om 18:58 • Aangepast 21 november 2020 om 16:33
nl
Er zijn maandag beelden opgedoken van de touringcar die op weg naar Parijs de berm inschoot. De video toont onder meer hoe een passagier glasscherven in haar gezicht krijgt. De gedupeerden krijgen een schadevergoeding.
Profielfoto van
Geschreven door

Het busongeluk vond zaterdag plaats tussen Lille en Parijs. In de bus zaten in totaal 82 passagiers, onder wie veertien Brabanders. Zij waren in Breda opgestapt.
Onderzoek in volle gangDe bus raakte van de weg nadat de chauffeur in slaap zou zijn gevallen. De Limburgse reisorganisatie Slangen Reizen kan dit vanwege het onderzoek nog niet bevestigen. De chauffeur werd door de organisatie ingehuurd.
LEES OOK: 'Tranen zitten hoog', stedentrip naar Parijs eindigt in mineur na busongeluk
“We houden met alle scenario’s rekening. We nemen de signalen van de passagiers, die de chauffeur zagen knikkebollen, uiterst serieus”, reageert woordvoerder Wil Joosten tegenover Omroep Brabant.
Twee gewondenDoor het ongeluk raakten twee buitenlandse inzittenden lichtgewond. Ze zijn met een taxi naar huis gebracht. De andere passagiers werden naar een restaurant gebracht, waar ze mochten kiezen of ze hun reis wilden vervolgen of niet.
UPDATE: De eigenaar heeft de YouTube-beelden inmiddels op privé gezet.
Joosten: “Ongeveer de helft van de mensen hervatte de reis en de andere helft wilde naar huis. We hebben daarvoor twee bussen ingezet.”
Schadevergoeding voor betrokkenenGedupeerden krijgen een vorm van schadevergoeding, benadrukt Joosten. “Het gaat hier waarschijnlijk om een vergoeding met geld. De exacte hoogte ervan weten we nog niet. We willen hier binnen tien dagen meer over zeggen.”
Slangen Reizen zegt alle gedupeerden nu te bellen. “We zijn vandaag aan de slag gegaan met een telefoonteam om onze excuses over te brengen aan alle betrokkenen”, aldus Joosten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.