Marcel Brands blij met Moreno bij PSV: 'Zijn ervaring is nodig om jonge spelers beter te maken'

17 augustus 2015 om 18:59
nl
Met de definitieve handtekening van Héctor Moreno lijkt het werk van Marcel Brands er voor deze transferperiode op te zitten. Maar de technisch manager van PSV blijft alert. "De komende twee weken zijn onvoorspelbaar. In principe willen we de selectie bij elkaar houden, maar het blijft spannend."
Geschreven door

Dat zei Marcel Brands bij de presentatie van Héctor 'Manana' Moreno. Die transfer werd aanvankelijk steeds weer uitgesteld, zoals ook de eerdere transfers met Gaston Pereiro en Maxime Lestienne gecompliceerd verliepen.
Brands daarover: "Het was moeizaam, maar ik had het niet in eigen hand. Het gebeurt vaker in Zuid-Europese landen dat het daar wat complexer ligt. Met Engelsen en Duitsers is het iets prettiger en makkelijker zakendoen."
Flinke uitgaveTerwijl het beleid van PSV vooral is om jonge spelers aan te trekken die later weer voor veel geld verkocht kunnen worden, ligt dat met Moreno anders. Want vier miljoen euro voor een 27-jarige speler is een flinke uitgave.
Brands: "Om jonge spelers te laten renderen heb je ervaring in het team nodig. Met Jordy de Wijs en Suently Alberto hebben we talentvolle verdedigers die eraan komen. Zij kunnen veel leren van Moreno en op termijn weer doorstromen."
Niet kopen, wellicht huren; Zoet langer bij PSVGrote transfers worden er deze periode niet meer verwacht bij PSV. Brands: "We gaan geen speler meer kopen. Wellicht wel huren als Marcel Ritzmaier toch nog vertrekt. Maar we willen ruimte in de selectie houden omdat er ook weer talenten aankomen."
"Berichten dat Jeroen Zoet PSV gaat verlaten zijn niet waar. Met hem gaan we deze week zo goed als zeker zijn contract openbreken en verlengen tot 2019."
De ene week kritiek, de andere week lofBrands wordt geroemd om de manier waarop hij spelers als Depay en Wijnaldum voor veel geld verkocht heeft en desondanks de selectie van PSV op peil gehouden heeft. De schouderkloppen die hij daarvoor krijgt weet hij op waarde te schatten.
"Twee keer verliezen en het is weer anders. De ene week is er kritiek en de andere week is er lof. Dat is de voetballerij. Maar uiteindelijk doe ik al jaren mijn best voor PSV en dat zal ik blijven doen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.