David tegen Goliath: Eindhovenaar begint kort geding tegen telecomreus KPN om piepers

17 augustus 2015 om 19:20
nl
De Eindhovense ondernemer Chris van Steenbergen heeft een kort geding aangespannen tegen telecomreus KPN. De zaak dient dinsdagochtend bij de rechtbank in Den Haag.
Geschreven door

Het kort geding heeft betrekking op de markt voor semafoons. Dat zijn de ouderwetse piepers die vooral in de jaren negentig populair waren.
Nu gebruiken enkele tienduizenden de apparaatjes nog, als back-up als de mobiele telefoon niet werkt. Het gaat onder meer om artsen en beveiligers.
'Geen toestemming'Een dochterbedrijf van Van Steenbergen was samen met KPN actief op de semafoonmarkt. De telecomreus nam vorig jaar het bedrijf van de Eindhovenaar over, maar Van Steenbergen zou hier nooit toestemming voor hebben gegeven.
Volgens de ondernemer werd hij opgelicht door bestuurders van zijn dochteronderneming. Het bedrijf stond volgens hem helemaal niet in de etalage. Van Steenbergen beweert dat KPN hiervan wist.
Spullen teruggevenDe Eindhovenaar wil dat KPN hem zijn klanten, zijn webadressen en zijn apparatuur teruggeeft. De rechter zal bepalen of dat gebeurt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.