Vandaag in Brabant: man doodgeschoten in Molenschot en uitvaart Linda van der Giesen

18 augustus 2015 om 12:55
nl
Molenschot werd maandagavond opgeschrikt door een fatale schietpartij. Op straat werd een 27-jarige man doodgeschoten. En vandaag is de afscheidsdienst van Linda van der Giesen. De 28-jarige vrouw werd vorige week vermoord op het parkeerterrein van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. Dat en meer in ons nieuwsoverzicht van dinsdag.
Geschreven door

Het nieuws van vandaag
Vandaag wordt afscheid genomen van Linda van der Giesen uit Zevenbergen. De uitvaartdienst wordt dinsdagmiddag gehouden in Crematorium Zoomstede in Bergen op Zoom. Daarna vindt de crematie in besloten kring plaats. Linda werd vorige week maandag doodgeschoten op het parkeerterrein van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. De vermoedelijke schutter, John F. (37) uit Zevenbergen, meldde zich een dag later op het politiebureau in Roosendaal.
In Molenschot is maandagavond een man op straat doodgeschoten. De schietpartij was op de kruising van de Lijndonk en de Broekstraat, niet ver van Vliegbasis Gilze-Rijen. Van de dader ontbreekt vooralsnog ieder spoor.
[Tweet:body:https://twitter.com/FaanenFM/status/633351615186120704]    
De moeder van een tweeling uit Eindhoven moet vandaag voor de rechter verschijnen. De kindjes zouden tientallen botbreuken hebben opgelopen doordat haar ex-man ze stelselmatig mishandelde. De vrouw zou de tweeling opzettelijk hulpeloos hebben achtergelaten.
Voor Anthony Lurling lijkt zijn carrière als voetballer voorbij. De aanvaller van FC Den Bosch kampt met een hardnekkige peesblessure. Behandelingen aan de blessure helpen tot nu toe weinig.
[tweet:body:https://twitter.com/brabantinbeeld/status/633470826457776128]
Voor bij het koffieapparaat
De 21-jarige Laura Dirks uit Oss is overleden na bezoek aan de kermis, vermoedelijk aan de gevolgen van drugsgebruik. Volgens Laura's vader is zijn dochter waarschijnlijk gedrogeerd. Er zou een verdachte zijn opgepakt.
[youtube:body:https://youtu.be/JU_8_RJXUOU]
Melvin de Leeuw (27) uit Bergen op Zoom maakte de enorme explosie in Bangkok van dichtbij mee. De profvoetballer stond voor een training bij zijn Thaise club Army United FC op het veld toen toen de bom afging. Bij de aanslag in de toeristenwijk vielen zeker negentien doden, waaronder drie buitenlandse toeristen. De Leeuw vreest voor nog meer aanslagen in stad.
Wat heb je gemist?
Er zijn videobeelden opgedoken van de touringcar die op weg naar Parijs van de weg reed en in de berm belandde. De chauffeur zou in slaap zijn gevallen. In de bus zaten 82 passagiers, onder wie veertien Brabanders. Twee mensen raakten lichtgewond. De inzittenden krijgen een schadevergoeding.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=R0EpiHekJ60]
Een flinke brand bij autosloperij Karel Prescher in Breda. Maandagavond stonden er verschillende autowrakken in brand bij de sloperij aan de Weidehek. De oorzaak is nog niet duidelijk.
En een Eindhovense ondernemer begint een kort geding tegen telecomgigant KPN om zijn semafoons, piepers die in de jaren negentig populair waren. De Eindhovenaar vindt dat zijn bedrijf ten onrechte is overgenomen door KPN en wil dat het concert hem zijn klanten, webadressen en apparatuur teruggeeft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.