Gemeente Den Bosch scoort beste op Facebook, Twitter en Instagram

18 augustus 2015 om 15:23
nl
Van alle Brabantse gemeenten heeft Den Bosch de meeste fans op sociale media. De gemeente plaatste de meeste tweets, heeft de meeste volgers op Instagram en verzamelde de meeste likes op Facebook.
Geschreven door

Dat blijkt uit de Gemeentenindex, een onderzoek naar het gedrag op sociale media van gemeenten, die het bureau Buzzcapture dinsdag publiceerde.
FacebookAcht van de tien Brabantse gemeenten zijn te volgen op Facebook. Na Den Bosch verzamelden de gemeenten Eindhoven en Tilburg de meeste likes op Facebook. Van alle Nederlandse gemeenten plaatste Etten-Leur de meeste berichten.
TwitterVan alle Brabantse gemeenten ontbreekt alleen Baarle-Nassau op Twitter. Veertig gemeenten plaatsen minstens één tweet per dag. Koploper is Den Bosch die minstens tien berichtjes op Twitter zet. Eindhoven, Etten-Leur en Tilburg volgen op gepaste afstand. Tilburg, Eindhoven en Breda hebben de meeste volgers.
InstagramOp Instagram heeft in Brabant Den Bosch de meeste volgers onder de 1,8 miljoen Nederlandse gebruikers. Na Den Bosch hebben Breda, Boxtel en Valkenswaard de meeste volgers.
Den Bosch doet het ook landelijk goed op sociale media. De gemeente had de meeste likes op Facebook en scoorde op Instagram een tweede plek.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.