Marktkoopman uit Tilburg flest Belastingdienst voor een miljoen

18 augustus 2015 om 19:15
Een markthandelaar uit Tilburg heeft maandag de FIOD op bezoek gehad. De Tilburger had geld in het buitenland geparkeerd en heeft vermoedelijk voor één miljoen euro witgewassen. Er is beslag gelegd op behoorlijk wat van zijn kostbare bezittingen.

De FIOD heeft beslag gelegd op een woning en op tegoeden op bankrekeningen. Ook namen de inspecteurs sieraden, een auto en tienduizenden euro's aan contant geld mee. Tijdens de doorzoeking werd ook een vuurwapen gevonden.
Veel geld opnemenDe buitenlandse betaalkaart van de man verraadde hem. Van 2009 tot 2011 nam hij grote bedragen op bij verschillende casino's in Nederland. Dat viel op en zo kwam hij als verdachte in beeld.
De bedragen die hij uitgaf, waren volgens het OM waarschijnlijk niet te verklaren uit het inkomen dat hij had opgegeven bij de Belastingdienst. Dat was reden voor de FIOD om een bezoek te brengen aan de Tilburger.
OnderzoekDe afgelopen maanden zijn ook panden in Groningen, Zwolle, Oldenzaal en Zandvoort om dezelfde reden doorzocht. Dat gaat om andere verdachten. Er is een strafrechtelijk onderzoek begonnen tegen de verdachten. De boete die de verdachten kunnen krijgen, kan oplopen tot driemaal het verzwegen vermogen.

Wachten op privacy instellingen...