Gezinsdrama Dongen: moeder komt om bij auto-ongeluk Zuid-Duitsland, vader en drie kinderen gewond

18 augustus 2015 om 22:47 • Aangepast 21 november 2020 om 16:32
nl
Marian Mahieu-Peeters (46) uit Dongen is omgekomen bij een auto-ongeluk in Zuid-Duitsland. Ze was daar samen met haar gezin op vakantie. De vader van het gezin, Ronald Mahieu, raakte zwaargewond. Hun dochter Ilse (14) raakte ook zwaargewond, hun zonen Xander en Stijn lichtgewond.
Profielfoto van
Geschreven door

Tijdens slecht weer kreeg het gezin Mahieu maandag een auto-ongeluk. Het ging maandag mis in de buurt van Grafenau, niet ver van de grens met Oostenrijk en Tsjechië. De bestuurder verloor op een natte weg de controle over de auto en botste op een tegemoetkomende vrachtwagen en personenwagen. Ook werd een personenauto geraakt. Daarin zaten twee mensen, een ouder Duits echtpaar, dat met lichte verwondingen naar het ziekenhuis moest.
Marian overleefde het ongeluk niet. Vader Ronald, hoogleraar bij TIAS, de business school van Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven, ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ilse werd kunstmatig in coma gebracht, maar is niet in levensgevaar.
Gewaardeerd lid van AteldoMarian Mahieu-Peeters (46) was een gewaardeerd lid van atletiekvereniging Atledo uit Dongen. Daar was ze bestuurslid, looptrainerscoördinator, trainster van de wedstrijdloopgroep, atlete en nog veel meer. Marian werd midden jaren ‘80 lid van Atledo, in navolging van haar grote broers Ad en René en liet al snel zien dat zij een talentvolle loopster was. Een aantal clubrecords uit die tijd staat nog steeds op haar naam.
Bij Atledo is verbijsterd gereageerd op het tragische nieuws. "Marian was een betrokken lid, steeds positief ingesteld en een hartelijke, warme vrouw. Met haar verliest een familie een geliefde moeder, echtgenote, dochter, (schoon)zus en tante. En Atledo verliest een bevlogen bestuurslid en een geliefde teamgenote. We zullen haar heel erg missen."
'Wij zijn verbijsterd'Burgemeester Marina Starmans van de gemeente Dongen heeft contact gehad met de naaste familie van het gezin Mahieu en daar waar mogelijk hulp aangeboden. "Wij zijn verbijsterd en wensen het gezin, familie, vrienden steun en kracht toe in deze ongelooflijk zware periode", aldus de burgemeester. [Facebook:body:https://www.facebook.com/gemeentedongen/posts/869310119825009]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.