Verdachte bijlaanval op vriendin in Schijndel gebeten door politiehond bij inval arrestatieteam

19 augustus 2015 om 20:48 • Aangepast 21 november 2020 om 16:31
nl
Een 54-jarige man uit Kerkdriel heeft woensdagmiddag voor veel opschudding gezorgd op de Jan van Amstelstraat in Schijndel nadat hij zijn vriendin aanviel. Volgens omwonenden deed de verdachte dat met een bijl. De man verschanste zich daarna in haar huis en werd tijdens een politie-inval rond kwart over drie gearresteerd. Daarbij raakte hij gewond aan zijn arm door een beet van een politiehond.
Profielfoto van
Geschreven door

De man is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie dreigde hij zichzelf iets aan te doen. Diverse ramen zijn vernield in het huis. De straat was enige tijd volledig afgezet. Het publiek werd op afstand gehouden.

Wachten op privacy instellingen...

Het slachtoffer vluchtte aan het begin van de middag al uit de woning en doet aangifte. De Jan van Amstelstraat is weer toegankelijk.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Onderhandelingen op de ladderDe brandweer plaatste ladders tegen het huis. Volgens verslaggeefster Alice van der Plas, die aanwezig was in Schijndel, klom een agent vervolgens een ladder op voor een kort gesprek met de man in het huis. Het huis was van de vriendin van de man. Zij woonde daar een week.
'Kinderen gisteren al elders ondergebracht'Volgens buurtbewoners zijn er kinderen in het spel in het conflict tussen de man en zijn vriendin. De vrouw heeft die kinderen gisteren op een ander adres ondergebracht. Vandaag wilde de vriendin het conflict met de verdachte man bespreken. De politie wil dat niet bevestigen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.