Dollemansrit van 'oefenende' automobilist door Eindhoven levert drie maanden celstraf op - Omroep Brabant

Dollemansrit van 'oefenende' automobilist door Eindhoven levert drie maanden celstraf op

19 augustus 2015 om 16:09
nl
Een 24-jarige automobilist moet drie maanden de cel in vanwege een dollemansrit in Eindhoven, begin dit jaar. De man verklaarde 'te oefenen met autorijden'.
Geschreven door

De politie merkte de man op en zette de achtervolging in. De Eindhovenaar wilde niet opgepakt worden en ging er als een speer vandoor. Dat gebeurde in het centrum van Eindhoven.
Door rood geredenDe man racete op klaarlichte dag door de straten, toen er veel ander verkeer op de weg was. Het ging daarbij ook om voetgangers en fietsers. Die sprongen opzij.
De man reed op meerdere momenten te hard, reed door rood en reed enkele keren tegen het verkeer in. Volgens justitie maakte hij zich hiermee schuldig aan poging tot doodslag.
LEES OOK: Achtervolging door centrum Eindhoven: veel bijna-aanrijdingen, politie zoekt 'wegspringers'
Eerder de fout inVolgens de rechter kan overigens niet bewezen worden dat de man met opzet fietsers dood wilde rijden of ernstig wilde verwonden. Hij maakt zich dan niet schuldig aan een misdrijf, maar wél aan het plegen van en aantal verkeersovertredingen.
De Eindhovenaar moet drie maanden de cel in. Bovendien mag hij twee jaar niet meer achter het stuur kruipen en ook niet meer in een ander voertuig rijden. De man was namelijk al twee keer eerder zonder geldig rijbewijs op pad gegaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.