Speurtocht bij Facebook naar wie seksfilmpje Chantal plaatste, expert voorgedragen

19 augustus 2015 om 18:23
nl
Onderzoeker Marc Hoekstra van het internationaal opererende bedrijf Grand Thornton moet het onderzoek gaan uitvoeren bij Facebook in de zaak van de 21-jarige Chantal uit Werkendam. Dat heeft misdaadjournalist Peter R. de Vries bekendgemaakt. "Het is een gerenommeerd deskundige. Facebook kent hem ook", zo zegt De Vries.
Geschreven door

De rechter in Amsterdam had Facebook in het vonnis opgedragen om alle informatie te geven over de persoon die een seksfilmpje van Chantal op het sociale netwerk publiceerde. In het geval dat Facebook niet mee zou werken, moet een onafhankelijk deskundige de systemen van Facebook gaan onderzoeken.
Geen hoge verwachtingenHet sociale netwerk weigerde tot nu toe iedere hulp. Daarom heeft Chantal samen met haar advocaat en Peter R. de Vries Marc Hoekstra voorgedragen. Facebook moet daar nog mee instemmen. Wat De Vries betreft moet dat binnen redelijke termijn gebeuren.
De brief is dinsdag bij Facebook op de mat gevallen. Veel hoop op een snelle reactie heeft de misdaadjournalist niet. "Gezien de houding van het bedrijf zijn mijn verwachtingen niet heel hoog gespannen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.