'Psst, hedde gij 't ook geheurd van Piet...?' Helft van Brabanders roddelt over de buren

19 augustus 2015 om 18:41 • Aangepast 21 november 2020 om 16:31
nl
Overlast, asociaal gedrag en de onderhoudsstaat van het huis of de tuin. Dat zijn de favoriete onderwerpen van Brabanders wanneer er wordt geroddeld over de buren. Maar liefst de helft van alle Brabanders roddelt wel eens over de buurtgenoten. Althans volgens onderzoek van Buurtlink en onderzoeksbureau Panelwizard onder 130 Brabanders.
Profielfoto van
Geschreven door

Schuldig voelen wij Brabanders ons er niet over. Slechts één op de tien zegt spijt te hebben van het gesmoes. Het roddelen van de Brabander komt sterk overeen met het roddelen van de gemiddelde Nederlander.
In de rest van Nederland zijn overlast, asociaal gedrag en de staat van het huis of de tuin ook de meest favoriete onderwerpen. Voor het onderzoek in heel Nederland zijn duizend mensen ondervraagd.
Vrouwen roddelen vakerVrouwen roddelen vaker dan mannen. Bijna zestig procent van de vrouwen geeft aan wel eens te smoezen over hun buurman of buurvrouw. Bij mannen ligt dit percentage op vijftig procent. Daarnaast kletsen vrouwen vaker over het (slechte) gedrag van hun buurkinderen dan mannen.
Dus pas maar op wat je doet in de buurt, want voordat je het weet ben je onderwerp van gesprek. "Psst, psst."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.