Benno Larue kreeg 750 euro van NRC die nieuwe woonplaats bekendmaakte

19 augustus 2015 om 21:43
nl
NRC Media heeft vorig jaar naar eigen zeggen een schadevergoeding van 750 euro betaald aan de voor ontucht veroordeelde zwemleraar uit Den Bosch, Benno Larue. De krant had in februari vorig jaar bekendgemaakt dat Larue zou verhuizen naar de gemeente Leiden.
Geschreven door

Daarop ontstond grote ophef onder de inwoners van de stad en Larue ontving diverse bedreigingen, onder meer via sociale media.
Onthulling 'Argos'Dinsdag onthulde televisieprogramma 'Argos' dat NRC Media een schadevergoeding had betaald. De krant wilde toen niet reageren in de uitzending, onder meer omdat met de advocaat van Larue was afgesproken de vergoeding niet openbaar te maken.
Nu schrijft de krant dat er in overleg met de advocaat die bij de deal betrokken was, besloten is toch naar buiten te komen met het bedrag.
Weg uit LeidenLarue is inmiddels weer uit Leiden verhuisd. Hij vertrekt definitief naar het buitenland waar hij al enige maanden aan het resocialiseren is, liet de gemeente begin augustus weten.
Volgens advocaat Pieter van der Kruijs wil zijn cliënt naar Duitsland. Larue heeft de Duitse nationaliteit en heeft familie in het land wonen.
Misbruik meisjesDe zwemleraar misbruikte tientallen zwakbegaafde meisjes in Den Bosch. Hij werd schuldig bevonden aan twee aanrandingen, 33 gevallen van ontucht, vervaardigen en bezit van kinderporno en het heimelijk fotograferen van kinderen. Hij kreeg in hoger beroep zes jaar cel.
Alle berichtgeving over Benno Larue is terug te lezen op onze themapagina omroepbrabant.nl/bennolarue.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.