Tweede grote internetstoring bij Ziggo voorbij, getroffen Brabantse klanten kunnen weer internetten

20 augustus 2015 om 09:08
nl
De storing bij Ziggo is voorbij. Sinds donderdagochtend vier uur kunnen Ziggoklanten weer internetten.
Geschreven door

Woensdagavond werd Ziggo voor de tweede dag op rij getroffen door een DDoS-aanval. Bij een dergelijke aanval worden servers bestookt met data zodat sites overbelast raken en het systeem niet meer goed werkt.
Ongeveer 60 procent van de ruim 3,2 miljoen klanten hadden last van de storing. In Brabant kwamen klachten uit de regio's Tilburg, Breda, Roosendaal en Den Bosch.
Man en macht“Een enkeling zal zijn modem moeten resetten, maar in principe werkt alles weer”, zegt een woordvoerder van het internetbedrijf. “We hebben de hele nacht met man en macht gewerkt om alles weer aan de praat te krijgen.”
Ziggo werd woensdagavond voor de tweede dag op rij getroffen door een hackersaanval. Wie erachter zit is nog niet bekend. “We hebben contact opgenomen met het Nationaal Cyber Security Centrum. Er gaan video's rond op YouTube, waaruit zou blijken dat hackerscollectief Anonymous erachter zit. Of dat echt zo is, moet worden uitgezocht.”
Of gedupeerde klanten schadeloos worden gesteld, is nog niet bekend. “Onze eerste zorg is in de lucht blijven. Daarna kijken we naar een tegemoetkoming”, aldus de woordvoerder van Ziggo.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.