Video

25.000 maaltijden voor Sail Amsterdam, topdrukte bij Maison van den Boer in Veghel

20 augustus 2015 om 11:41
nl
Geen pekelvlees, gedroogde vis of scheepsbeschuit maar Zweedse haringsalade met rode bietjes. Maison van den Boer in Veghel is een van de cateraars die de maaltijden verzorgt voor de 130.000 gasten van de sponsors van het zeilevenement Sail Amsterdam.
Geschreven door

“Het is een bijzondere opdracht om een deel van de ontbijten, lunches en diners te mogen verzorgen. In totaal maken we 25.000 maaltijden. We verzorgen wel vaker de catering bij grote evenementen zoals Sail. Het evenement is maar één keer in de vijf jaar en daar wil je dan bij zijn”, vertelt directeur Noud van den Boer.
In alle vroegteDe maaltijden worden in Veghel voorbereid en gaan in speciale vrachtwagens naar Amsterdam. Daar worden de maaltijden door koks verder bereid. Van den Boer: “De schepen vertrekken in alle vroegte. Voor die tijd moeten de maaltijden al aan boord worden gebracht.”
Nederland is in de ban van Sail, het grote zeilevenement in Amsterdam. Woensdag voeren zo'n vijftig grote zeilschepen en andere bijzondere vaartuigen de haven van Amsterdam binnen voor de negende editie van het evenement. Honderdduizenden mensen stonden langs de oevers en op de kades om de schepen te begroeten.
Twee miljoen bezoekersZondagmiddag vertrekken alle schepen weer. De organisatie rekent erop dat het evenement in totaal zo'n twee miljoen mensen trekt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.