Snelste lopers van de wereld aan de start van de Tilburg Ten Miles

20 augustus 2015 om 12:17
nl
De snelste lopers van de wereld staan op zondag 6 september aan de start van de Tilburg Ten Miles. Bij de vrouwen verdedigt de Keniaanse Betsy Saina haar titel op de tien kilometer, haar landgenoot Bernard Koech is opnieuw de te kloppen man op de tien Engelse mijlen.
Geschreven door

Saina won vorig jaar de 10 kilometer in Tilburg in een tijd van 30,46 minuten, Koech liet op de 10 Engelse mijlen een tijd noteren van 45,12 minuten. Dat waren de snelste tijden van het seizoen op die afstanden.
Snel parkoersTilburg staat sowieso bekend om haar snelle parkoers. In 2005 liep Haile Gebrselassie een wereldrecord op de 10 Engelse mijlen in een tijd van 44,24 minuten. Geen enkele loper is daarna nog in de buurt gekomen van die toptijd.
Bij de 10 kilometer voor vrouwen staan ook drie snelle Brabantse atletes aan de start: Ruth van der Meijden uit Eindhoven, Jamie van Lieshout uit Valkenswaard en Irene van Lieshout uit Schaijk. Ze zijn alle drie podiumkandidaat voor het Beneluxkampioenschap dat tegelijk wordt gehouden in Tilburg.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.