Koen de Kort niet opgenomen in WK-selectie: 'Teleurgesteld is een understatement' - Omroep Brabant

Koen de Kort niet opgenomen in WK-selectie: 'Teleurgesteld is een understatement'

20 augustus 2015 om 16:05 • Aangepast 21 november 2020 om 16:31
nl
Wielrenner Koen de Kort uit Liempde is boos omdat hij niet is opgenomen in de Nederlandse ploeg voor het WK wielrennen. Op Twitter laat De Kort weten dat teleurstelling een understatement is.
Profielfoto van
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...

'Wat moet ik nog meer doen?'"Wat moet ik nog meer doen om te laten zien dat ik een kopman een goed resultaat kan laten halen", schrijft de wielrenner op Twitter. Het WK-parcours in het Amerikaanse Richmond met een aantal kleine klimmetjes en kasseistroken lijkt op het lijf geschreven van De Kort. "Ik heb volgens mij dit jaar de kasseienwedstrijden heel goed gereden. Vlaanderen, Roubaix, de kasseienrit in de Tour de France... Er waren volgens mij geen negen renners beter dan ik. Bovendien heb ik John Degenkolb naar de overwinning gereden tijdens Parijs-Roubaix."
Eerder op de dag maakte bondscoach Johan Lammerts de selectie voor het WK wielrennen in Richmond bekend. Lars Boom uit Vlijmen maakt wel deel uit van het oranje-achttal. Lammerts wil niets kwijt over zijn redenen om De Kort te passeren. "Dis is een interne aangelegenheid", laat hij weten aan Omroep Brabant. "Ik moet keuzes maken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.