Goals van Sjoerd Ars moeten NAC de weg wijzen: 'Vrijdag ligt de eerste er in, dan gaat het lopen'

20 augustus 2015 om 18:43
nl
Na een dramatisch begin van de competitie, twee nederlagen, moet NAC de rug zien te rechten in de Jupiler League. De Bredase ploeg heeft punten nodig om niet te ver achter te raken in de nog altijd beoogde titelstrijd. Dat kan vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Met de nieuwe spits Sjoerd Arts aan boord, is er weer vertrouwen. "Hij heeft bewezen overal te scoren in de eerste divisie."
Geschreven door

Tot ontsteltenis van veel supporters verloor NAC de eerste twee duels in de competitie. De kritiek die de ploeg en coach Robert Maaskant daarna over zich heen kreeg, was niet mis. Het dondert in Breda, al bliksemt het nog niet.  
'Het moet beter' "Twee keer verliezen in een competitie waarin je hoge verwachtingen hebt, en waarin iedereen ons als kampioenskandidaat ziet, is niet goed genoeg", stelt trainer Maaskant. "We kunnen het 'mooi praten', we kunnen er excuses voor bedenken, maar de enige conclusie is dat het beter moet. Iedereen heeft gelijk die kritiek heeft."
"Net als de supporters constateren wij natuurlijk ook dat er dingen niet goed gaan", vervolgt de coach. "En daar vloeken wij ook wel eens over. Als iedereen zegt dat we niet met voldoende druk naar voren toe spelen, trek ik me dat aan. Dat willen we wel namelijk. Maar als ik de wedstrijden nakijk, zie ik dat wij grote fases van beide wedstrijden dominant zijn en de boel goed afjagen. Maar als je verliest, is het niet goed genoeg."  
'Kritiek van Ronnie Stam niet slim'De kritiek kwam niet alleen van de supporters. Middenvelder Ronnie Stam brandde na afloop van het verloren duel tegen FC Eindhoven zowel zijn teamgenoten als de staf af. De Bredanaar zei onder meer dat NAC kwalitatief niet goed genoeg is. "Wat Ronnie heeft gezegd, had hij beter binnen vier muren kunnen houden", zegt aanvoerder Michael Dingsdag. "Dit is niet heel slim."
Toch lijkt alles weer pais en vree bij NAC. "We hebben er over gesproken", zegt Robert Maaskant. "Ronnie vond zelf ook dat hij dat niet zo handig had gedaan en in het elftal is het absoluut geen 'issue' meer." [YouTube:body:https://youtu.be/ONFblIraxYE]
NAC is blij met doelpuntenmaker Sjoerd ArsNAC hoopt vrijdagavond thuis tegen Jong Ajax op de ommekeer. De ploeg zal moeten winnen, want nog meer puntverlies lijkt de Bredase aanhang niet meer te pikken. Gelukkig voor NAC is deze week dan eindelijk de zo gewenste diepe spits binnengehaald. Sjoerd Ars moet voor goals gaan zorgen. "Sjoerd is een jongen die bewezen heeft overal te scoren in de eerste divisie", zegt Maaskant over de transfer.
Ook Michael Dingsdag is zeer blij met de komst van spits Sjoerd Ars, hij verwacht ook veel goals. "Alles draait bij ons sowieso om de spits", zegt de aanvoerder van NAC. "We zaten er met z'n allen op te wachten. We moeten hem nu zo goed mogelijk steunen. Vrijdag ligt de eerste er in, dan gaat het vanzelf lopen."
Goals en ervaringUiteraard begint Ars vrijdag in de basis. "Als ik ons publiek nu echt boos wil hebben, zou ik hem niet op moeten stellen. Maar ik ben niet aangenomen om ons publiek kwaad te maken. Dat lijkt misschien nu zo na twee wedstrijden, maar dat is niet het geval", grapt trainer Robert Maaskant.
Sjoerd Ars wordt dus zo'n beetje als de verlosser gezien. De druk op hem zal groot zijn, hij moet veel goals brengen."Daar word je als spits voor gehaald en ik denk dat ik dat overal wel heb laten zien. Naast die doelpunten hoop ik ook met mijn ervaring van waarde te zijn voor het elftal."
Is NAC uitgewinkeld?Met de komst van Sjoerd Arts lijkt NAC voorlopig even uitgewinkeld. Al weet je het nooit. "De portemonnee is leeg", zegt trainer Maaskant, die ook technisch manager is bij de Bredase club. "We hebben er bijvoorbeeld voor gekozen om het geld dat we besparen met het vertrek van Damcevski in de organisatie te steken. Om dat niet een-op-een in te ruilen voor een speler."
"Het is wel zo dat we nog een heel klein budget vrij hebben, waar we nog iets mee kunnen. Maar wie weet, gaan er nog spelers lopen. Er speelt niets concreet, maar de transfermarkt is nog tien dagen open. Ik ben er klaar voor mocht daar beweging in komen. Dan kunnen we nog iets doen", aldus Maaskant.
Jong AjaxNAC wil vrijdagavond de drie punten in Breda houden met aanvallend voetbal. Aanwinst Sjoerd Ars zal dus meteen in de basis beginnen. Divine Naah keert na een schorsing terug op het middenveld, dat in ieder geval gevormd wordt met Ronnie Stam.
Joeri de Kamps of Kevin Brands komen in aanmerking voor de derde positie. De rest van het elftal blijft ongewijzigd ten opzichte van het basisteam dat afgelopen vrijdag tegen FC Eindhoven begon.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.