Wees alert op reptielen in de auto, waarschuwt Stichting Ravon

20 augustus 2015 om 18:41
nl
Wie net terugkomt van vakantie, kan zomaar een verstekeling aan boord hebben. De verstekelingen zijn geen mensen, maar reptielen. Daarvoor waarschuwt Stichting Ravon donderdag.
Geschreven door

Zo dook er pas een muurhagedis op in Zuid-Holland. Die was waarschijnlijk meegelift.
Stilstaande autoDe reptielen liften onbedoeld mee doordat ze een beschut plekje in de wagen hebben gevonden. Bijvoorbeeld wanneer de automobilist de auto op een rustplaats heeft gezet.
Overigens zijn niet alle reptielen die in de natuurlijk opduiken verstekelingen. Sommige zijn bijvoorbeeld door mensen vrijgelaten. Andere komen van nature voor.
Veel vakantiegangers door de provincieStichting Ravon heeft tot dusver 'enkele meldingen' binnengekregen over reptielen, zegt een woordvoerder. Het gaat nog niet om Brabantse gevallen. Toch is die kans aanwezig, omdat veel vakantiegangers door de provincie rijden om thuis te komen.
Het kan gebeuren dat een reptiel op een parkeerplek in de provincie de auto uit glipt en ergens weer opduikt. Stichting Ravon vraagt iedereen die reptielen aantreft op een vreemde plek, daarvan melding te maken bij de organisatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.