FC Den Bosch op zoek naar eerste overwinning: 'Wij zijn sterker dan vorig seizoen'

20 augustus 2015 om 20:14
nl
FC Den Bosch haalde in de Jupiler League één punt uit de eerste twee wedstrijden van de competitie. Te weinig, volgens trainer René van Eck. Hij wil dan ook dat de Bossche ploeg vrijdagavond tegen FC Emmen vol voor de overwinning gaat. "Ze moeten zichzelf met punten belonen."
Geschreven door

Ontevreden is hij niet hoor, de hoofdcoach van FC Den Bosch. Op de training ziet René van Eck namelijk een goed FC Den Bosch. En in de wedstrijden bij vlagen ook wel. Toch komt alles er nog niet helemaal uit. Vrijdagavond tegen FC Emmen hoopt hij op een ontketend FC Den Bosch.
'Geen leuk, maar succesvol seizoen'"Wij willen de tegenstander onder druk gaan zetten', zegt Van Eck. "Wij spelen thuis dus wij moeten laten zien hoe er gespeeld gaat worden. Het hoeft geen leuk seizoen te worden, als het maar een succesvol seizoen gaat worden."
Van Eck verwacht dan ook veel van zijn ploeg. "Ik denk dat we een goede mix hebben tussen ervaren en jonge spelers. We hebben er echte winnaars bij, jongens met snelheid en ik denk dat dat heel belangrijk is."
FC Emmen is lastige tegenstanderFC Emmen is vrijdag de tegenstander van FC Den Bosch. Een ploeg die vorig seizoen vierde eindigde in de Jupiler League. Ondanks de vele mutaties zal het ook nu een zware kluif worden voor FC Den Bosch. "Natuurlijk hebben er wat wissels plaatsgevonden bij Emmen", zegt trainer Van Eck over zijn tegenstander. "Maar ze hebben toch wel jongens met dezelfde kwaliteiten teruggehaald. Ik denk dat ze even sterk zijn als vorig seizoen. Maar wij zijn sterker dan vorig seizoen."  
Ook Niek Vossenbelt, vorig seizoen nog spelend voor FC Emmen, is die mening toegedaan. "Het zal een heel lastige wedstrijd worden", zo zegt hij. "Ze hebben niet voor niets vorige week van Dordrecht gewonnen. Het is een goede ploeg met veel individuele kwaliteiten. Maar wij spelen thuis, dus we moeten zorgen dat we die drie punten hier houden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.