Werk N279 tussen Den Bosch en Veghel begint maandag, andere 'ingrijpende werkzaamheden' volgen

20 augustus 2015 om 21:38
nl
Wegwerkers beginnen maandag met de aanleg van een nieuwe parallelweg bij de N279 tussen Den Bosch en Veghel. De weg blijft ondanks de werkzaamheden open voor verkeer. Ook op andere plekken in Brabant gaat de schop in de grond.
Geschreven door

Combinatie De Vaart legt vanaf maandag de nieuwe parallelweg in opdracht van de provincie aan. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot halverwege volgend jaar. Tot die tijd blijft de bestaande parallelweg beschikbaar voor lokaal verkeer.
De provincie meldt dat het verkeer vanaf maandag op een aantal plaatsen op de parallelweg wordt omgeleid. Dat gebeurt bij Middelrode tussen de Laan van Seldensate en de Kapelstraat en bij Laverdonk tussen de A50 en de Heeswijkseweg.
'Ingrijpende werkzaamheden' bij BerlicumDe schop gaat ook in de grond bij de Runweg in Berlicum. Daar vinden in september en oktober 'ingrijpende werkzaamheden plaats'. Zo gaan er bomen uit de grond en worden er gebouwen met de grond gelijkgemaakt. Vervolgens worden wegen verlegd, zodat een nieuwe deel van de Nieuwe Aa kan worden gegraven.
Begin oktober komt er een tijdelijke brug over die Nieuwe Aa. Verkeer vanuit Berlicum kan dan tijdens de bouwperiode via de tijdelijke brug naar de N279 toe, aldus de provincie. Ook komt daarvoor een tijdelijke weg.
Nieuw fietspad MáximakanaalTen slotte komt er een nieuw fietspad langs het Máximakanaal van Den Bosch naar Veghel. De aanleg vindt plaats vanaf twee zijden, namelijk vanaf Den Bosch en vanaf Veghel. Vervolgens werken de stratenmakers naar elkaar toe.
De werkzaamheden aan het fietspad duren tot oktober. Tot die tijd leidt de provincie de fietsers om tussen Den Bosch en Den Dungen. De bedoeling is dat er uiteindelijk, volgend jaar, een fietsbrug bij Berlicum over het kanaal komt.
Alle wegwerkzaamheden zijn te volgen via de site www.vananaarbeter.nl.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.