Feestweekend beroemde Solexrace Heeswijk-Dinther barst los

21 augustus 2015 om 10:09
nl
Heeswijk-Dinther staat op z'n kop. Het dorp viert feest, want de 24-uurs Solexrace staat weer voor de deur. Technici onderwerpen de Solexen, veredelde fietsen met een hulpmotortje, vrijdag aan een grondige test. Zaterdagmiddag begint de wedstrijd.
Geschreven door

Want voor iedereen zijn de regels hetzelfde. Een Solex mag niet zijn opgevoerd. Ook moeten alle boutjes en schroefjes op de juiste plek zitten en piekfijn in orde zijn.
De strenge eisen zijn niet verwonderlijk, want de gemotoriseerde fietsen moeten in topconditie zijn. Vanaf zaterdagmiddag rijden bijna honderd ploegen liefst 24 uur lang rondjes van drie kilometer. Een uitputtingsslag.
Internationale belangstellingDe wedstrijd trekt ook internationaal veel bekijks. Er doen namelijk ook teams uit het buitenland mee. Vorig jaar ging het om teams uit België, Duitsland, Frankrijk en Engeland.
De competitie is dit jaar extra spannend. Sinds 2011 domineert het brandweerteam van Rotterdam namelijk de Solexrace. En de concurrenten laten dat zaterdag niet opnieuw gebeuren.
Opbrengst naar KiKaDe opbrengst van de Solexrace gaat naar stichting KiKa, die geld ophaalt voor onderzoek naar kanker bij kinderen. Vorig jaar haalde de race 28.000 euro op.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=lxOFe-R-FLs]De aftermovie van de Solexrace, vorig jaar

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.