Man ontmaskerd die nep-Van Gogh probeerde te verkopen voor 15 miljoen euro

21 augustus 2015 om 11:42
nl
Een 56-jarige man uit Wanneperveen in Overijssel is opgepakt, omdat hij een schilderij probeerde te verkopen en net deed alsof het een echte Vincent van Gogh was. Hij vroeg vijftien miljoen euro.
Geschreven door

De verdachte beweerde dat het een voorstudie was van 'De Oogst' van de Brabantse schilder. Hij gebruikte documenten van het Van Gogh Museum om de echtheid van het werk aan te tonen, maar die documenten bleken vervalst.
Hij bood het schilderij op de internationale markt aan. Vanuit verschillende landen werd interesse getoond. Een commissionair die het schilderij voor een opdrachtgever moest kopen deed eind juni aangifte van poging tot oplichting en valsheid in geschrifte.
In een kluisHij ontmaskerde de oplichter doordat hij bij het Van Gogh Museum de echtheid van de documenten controleerde. Na onderzoek van de politie en justitie, bleek het schilderij in een kluis in Hilversum te liggen. Het doek is in beslag genomen. Daarna is de man uit Wanneperveen aangehouden en is zijn huis doorzocht. Het onderzoek loopt nog steeds en justitie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.