Digitale klopjacht op dief die fiets uit Oss aanbood op Marktplaats

21 augustus 2015 om 12:29
nl
Je gestolen fiets terugvinden op Marktplaats en op het moment dat je een afspraak wil maken, is hij ineens verkocht. Het overkwam Bart van Eldijk uit Oss. De fiets werd aangeboden door iemand in Herpen, maar zowel verkoper als fiets lijken nu van de aardbodem verdwenen.
Geschreven door

De oproep van de rechtmatige eigenaar op Facebook wordt flink gedeeld en daarmee is de digitale klopjacht op de fietsendief begonnen.
Onmiskenbaar zijn fiets"Vorige week werd mijn fiets gestolen in het centrum van Oss en afgelopen dinsdag zag ik dat ie op Marktplaats stond", zegt van Eldijk. Het was onmiskenbaar zijn fiets. "Ik heb een speciaal zadel en de fiets wordt standaard geleverd met bagagedrager. Die heb ik eraf gehaald, omdat er een kinderzitje op moet komen."
Van Eldijk zocht contact met de verkoper en met de politie. Die zeiden dat hij eerst een afspraak moest maken, zodat hij zelf via het framenummer kon verifiëren dat het zijn fiets was. Daarna konden ze hem pas helpen.
Straat in HerpenNiet veel later toen hij zover was om een afspraak te maken met de verkoper, kreeg hij een mailtje dat de fiets verkocht was. "Ik ben zelfs nog naar de straat gereden in Herpen die op Marktplaats stond aangegeven. Ik heb een tijdje staan posten, maar er gebeurde niks."
Het gaat hem niet zozeer om de fiets: "Ik kan ook wel een nieuwe kopen, maar ik wil niet dat dit andere mensen overkomt." De manier waarop de verkoper handelde deed volgens Van Eldijk vermoeden dat het niet de eerste keer was van de fietsendief. "Ik heb een 06-nummer van hem, maar hij is niet meer te bereiken. Ik denk dat het een prepaid-telefoontje is. Hij nam ook niet met zijn naam op. Toen was het wel duidelijk dat het zaakje stonk." De fietsendief heeft inmiddels zijn account verwijderd van de verkoopsite.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.