ME zoekt vuurwapen waarmee Hugo van Houten in Molenschot is doodgeschoten

21 augustus 2015 om 14:11
nl
De ME is vrijdagochtend in Molenschot begonnen met het zoeken naar eventuele sporen van de moord op Hugo van Houten. De 27-jarige man uit Capelle aan den IJssel werd maandagavond dood gevonden in het buitengebied van Molenschot. De politie hoopt in het gebied tussen het dorp en vliegbasis Gilze-Rijen een vuurwapen te vinden.
Geschreven door

De zoektocht is opmerkelijk. Donderdag liet de politie nog weten niet snel een doorbraak te verwachten in de moordzaak. "Het is een complexe zaak, het ligt ingewikkeld. We verwachten niet dat er nu heel snel een doorbraak zal komen", aldus een woordvoerder.
De Mobiele Eenheid is met een dertigtal agenten de bermen, een deel van een bos en een maïsveld aan het uitkammen in de hoop sporen te vinden. De nieuwe zoektocht heeft onder meer nummerplaten opgeleverd. De politie onderzoekt nog of die verband houden met de zaak.
Dood gevondenVan Houten werd maandagavond in de Broekstraat aan de wegkant in de bosjes gevonden. Zijn auto, een donkerkleurige Opel Corsa, stond honderd meter verderop. Mogelijk is hij uit zijn wagen gevlucht en daarna onder vuur genomen. De politie heeft sinds de moord enkele tips binnengekregen over de mogelijke vluchtauto van de dader(s).
De daders zijn nog altijd spoorloos. Sommige getuigen gaven aan dat ze een witte auto met een Belgisch kenteken hebben gezien. De politie neemt de tips mee in het onderzoek en hoopt dat meer getuigen zich melden. Een andere buurtbewoner zei minstens tien schoten te hebben gehoord.
Stille tochtFamilie en vrienden hielden woensdagavond een stille tocht voor Van Houten. De stille tocht begon om acht uur op de camping. De vrienden en familieleden van Hugo liepen vervolgens naar de plek waar hij vermoedelijk is gestorven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.