Spannende vondst bij snackbar Berkel-Enschot: Wat zit er in dit verdachte pakketje?

21 augustus 2015 om 18:54
nl
Corine van Cafetaria van Riemsdijk in Berkel-Enschot wist niet wat ze meemaakte vrijdagochtend. Ze vond een verdacht koffertje bij de snackbar en belde de politie. De inhoud bleek later minder verdacht dan gedacht.
Geschreven door

"Ik kwam vanochtend op de fiets hier aan en achter het fietsenrek zie ik die aktetas staan", blikt Corine terug. De medewerkster neemt het koffertje mee naar binnen en gaat gewoon verder met het opstarten van de zaak. "Totdat ik me ineens besefte: 'dat is helemaal niet slim wat ik nou doe!' Want ja, wie weet wat erin zit."
OpluchtingSnel spoedde Corine zich naar de telefoon om 112 te bellen. Van de meldkamer krijgt ze te horen dat ze alles moet afsluiten en uit de buurt van het koffertje moet blijven. Toegesnelde agenten openen het koffertje: "Chocolademunten zaten d'r in!" Lacht Corine opgelucht.
Het koffertje moest een schat voorstellen die bedoeld was voor een speurtocht. De speurtocht was georganiseerd door de Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot.
Twaalf schatten"Vrijdag is de laatste dag van de Kinder Vakantie Week hier", legt de stichting uit. "Groepjes kinderen hebben een schatkaart meegekregen en moeten twaalf van dit soort schatten vinden."
De politie was vooraf ingelicht over de verstopte koffers, zegt de stichting. Voor de kinderen maakt de vondst in elk geval niet uit: "We hebben nog een aantal reservekoffers, dus de speurtocht kan gewoon doorgaan!"[YouTube:body:https://youtu.be/QfzqFj9Brhk]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.