Pieperruzie beslecht: KPN hoeft semafoonklanten niet terug te geven aan Eindhovense ondernemer

21 augustus 2015 om 13:52
nl
Telecombedrijf KPN hoeft een bestand aan semafoonklanten en semafoonapparatuur niet terug te geven aan de Eindhovense ondernemer Chris van Steenbergen. Dit heeft de rechter in Den Haag vrijdag bepaald in een kort geding tussen de BiQ Group en KPN.
Geschreven door

KPN kocht het semafoonpakket vorig jaar van een dochterbedrijf van Van Steenbergen. De ondernemer zegt daarbij te zijn opgelicht door de bestuurders van dit bedrijf.
LEES OOK: David tegen Goliath: Eindhovenaar begint kort geding tegen telecomreus KPN om piepers
Van Steenbergen spande een kort geding aan en eiste zijn semafoonklanten terug. De kortgedingrechter wijst dit af. Waarom de rechter dat doet, wordt pas op 4 september bekend.
Ouderwetse piepersMet de overname van de duizenden semafoons, de ouderwetse piepers, werd KPN feitelijk monopolist op de Nederlandse semafoonmarkt. Semafoons, waarmee korte berichten of telefoonnummers kunnen worden verstuurd, waren populair in de jaren negentig.
Door de mobiele telefoon zakte deze markt in, maar verdween nooit helemaal. Nu gebruiken enkele tienduizenden de apparaatjes nog, als back-up wanneer de mobiele telefoon niet werkt. Het gaat onder meer om artsen en beveiligers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.