‘Vreemdgaan niet per se einde van relatie’, zegt relatietherapeut over hack Ashley Madison

21 augustus 2015 om 14:17
nl
Mannen wiens gegevens zijn uitgelekt door de hack van vreemdgangerswebsite Ashley Madison, hoeven niet per se te vrezen voor hun relatie. Dat zegt relatietherapeute Annet Moelands in gesprek met Omroep Brabant. “Voor sommigen is het een wake-up call. Het valt of staat met het snel oplossen van het probleem.”
Geschreven door

De persoonlijke gegevens van 72 Brabanders liggen op straat. De Canadese vreemdgangerssite Ashley Madison, die ook populair is in de Verenigde Staten, heeft als motto: 'Het leven is kort, heb een affaire’.
'Makkelijker door sociale media'Volgens Moelands is vreemdgaan in een relatie vaak de druppel die de emmer doet overlopen. “Vreemdgaan komt heel veel voor. Door social media is het alleen maar makkelijker geworden”, legt de relatietherapeute uit.
Communicatieproblemen zijn vaak de oorzaak van vreemdgaan, zegt Moelands. “Binnen een relatie ontstaan aannames. Mensen voelen zich eenzaam en onbegrepen en de seksualiteit verdwijnt. Als er dan iemand voorbijkomt bij wie je aansluiting vindt, gaat het fout.”
'Mensen zoeken erkenning'Achter vreemdgaan zit altijd heel veel pijn, meent de therapeute. “Mensen hebben niet de tools om hun communicatie problemen op te lossen. Mensen zoeken de erkenning, spanning en liefde die ze bij hun partner niet meer vinden dan bij iemand anders.”
Voor mensen die ontdekken dat hun partner vreemdgaat, is het belangrijk om niet meteen verwijten te maken. “Ga op zoek naar wat het probleem is. Het is de fout van de vreemdganger, maar in de relatie zit natuurlijk iets fout. “
'Bel een therapeut'Vreemdgaan via een site als Ashley Madison gebeurt in Nederland relatief weinig, zegt Moelands. “Mensen komen een ander vaak gewoon op straat tegen. Als je voor elkaar wilt blijven gaan, is het belangrijk om het probleem snel op te lossen. Bel een huisarts of een therapeut. Hoe langer je wacht, hoe kleiner de kans wordt dat het nog goed komt.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.