Video

Judoka's vol vertrouwen richting WK, stap op weg naar Olympische Spelen

21 augustus 2015 om 15:32
nl
De Brabantse judoka's moeten vanaf maandag aan de bak voor het WK in het verre Kazachstan. Roy Meyer uit Breda, Sanne Verhagen uit Best, Sanne van Dijk uit Heeswijk-Dinther en Guusje Steenhuis uit Grave moeten het zilverwerk meenemen naar Brabant.
Geschreven door

In Nieuwegein, vlakbij het gebouw van de judobond, worden de judoka's voorgesteld. In de tuin staan ze wat onwennig bij elkaar en proberen ze stoer te kijken op de foto.
'Ik ga het allemaal meemaken'De vier Brabanders hebben allemaal andere verwachtingen van het WK. Sanne Verhagen won vorig jaar een bronzen medaille, dus legt ze zichzelf druk op. "Dit jaar is de doelstelling om echt in de prijzen te vallen. Dus ik ga vol voor een medaille."
De andere Sanne, Sanne van Dijke, heeft hele andere verwachtingen. Ze debuteert, en wil leren omgaan me de druk, die haar in het verleden nog weleens opbrak. "Ik ga het allemaal meemaken, zodat als het echt moet gebeuren dat ik dan niet meer overrompeld raak."
Olympische SpelenVoor Guusje Steenhuis is het zaak een medaille te pakken tijdens het WK. Dat moet ook wel, want ze is in de race voor een ticket naar de Olympische Spelen van Rio met vedette Marhinde Verkerk. "Het is niet zo dat ik hoop dat Marhinde ineens alles verliest. We gaan gewoon goed met elkaar om, maar er kan er maar eentje naar de Spelen, dat klopt."
Er doet ook nog een Brabantse man mee aan het toernooi, de 'reus' Roy Meyer. Hij barst van het zelfvertrouwen: "Ik ben beter dan ooit. Mentaal ben ik bij een WK op zijn best. Ik werk toe naar de Olympische Spelen. Daar ben ik sowieso bij. Ik weet dat ik het in me heb en dat gaat er gewoon uit komen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.