Omstreden Tilburgse klok voor Amsterdamse school - Omroep Brabant

Omstreden Tilburgse klok voor Amsterdamse school

21 augustus 2015 om 17:44
nl
De Tilburgse pastoor Harm Schilder biedt de klok van de Margarita Mariakerk aan als er in Amsterdam een Rooms-Katholieke Newmanschool wordt geopend.
Geschreven door

De klok was jarenlang spraakmakend omdat er tot de Raad van State werd geprocedeerd over de vraag of deze voor halfacht 's morgens mocht worden geluid. De gemeente en de pastoor lagen in de clinch over het luiden voor de vroege dienst op werkdagen.
Vrijheid van godsdienstTilburg vond dat de klok de geluidsnormen overschreed, Schilder vond dat in strijd met de vrijheid van godsdienst. De pastoor kreeg uiteindelijk geen gelijk van de hoogste rechter. Hij kondigt nu aan dat hij de klok nog een keer wil luiden om deze vervolgens te schenken aan een nieuw op te richten Newmanschool in Amsterdam.
De Stichting voor Rooms-Katholiek Basisonderwijs John Henry Newman doet in de hoofdstad mee aan de Schoolchallenge. Het initiatief is een van de 124 plannen die ingediend zijn. Daarvan moeten er na een stemronde via internet en een beoordeling door een jury uiteindelijk vier nader uitgewerkt worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.