‘Uit de hand gelopen grap’, Efteling-liefhebber Izaak van den Dries maakt 100ste ritje in Baron 1898

21 augustus 2015 om 17:40 • Aangepast 21 november 2020 om 16:29
nl
Het verhaal van de hebzuchtige mijnbaron Gustave Hooghmoed kan hij woord voor woord meepraten. Izaak van den Dries (31), die al drie jaar een abonnement heeft op de Efteling, maakte vrijdagavond zijn honderdste ritje in de nieuwe divecoaster Baron 1898.
Profielfoto van
Geschreven door

Op het moment dat wij Izaak telefonisch spraken, stond hij in de rij voor de achtbaan. Klaar voor de honderdste vrije val. “Nog even en het is zover”, vertelde hij enthousiast. “Honderd ritjes is een mooie mijlpaal. Na al die keren verveelt de Baron nog steeds niet.”

Wachten op privacy instellingen...

Een storing hield Gustave nog even aan de grond, maar rond kwart voor zeven stapte hij dan toch voor de honderdste keer de Baron 1898 in. "Zo, nu is het voorlopig wel even klaar", zei hij na zijn jubileumrit.
'Allesbehalve teleurgesteld'Voor zover Izaak weet is hij titelhouder wat betreft aantal gemaakte ritjes in Baron 1898. Maar enkele bekende Efteling-bezoekers zitten hem wel op de hielen. “Ik ken iemand die vandaag zijn tachtigste rit maakt. Die moet ik natuurlijk wel voor blijven”, lacht de Tilburger.
Izaak, zelfverklaard Efteling-gek, bezoekt het pretpark in Kaatsheuvel ten minste twee keer per week. Voor hem was de dag van de opening van Baron 1898 fantastisch. “Iedere keer dat ik in het pretpark ben, ga ik minimaal vijf keer in de achtbaan. De Baron heeft me allesbehalve teleurgesteld.”

Wachten op privacy instellingen...

ZIE OOK: Malle Jokie: Efteling-fan Rick uit Roosendaal laat logo Baron 1898 op zijn arm tatoeëren
'Sterke maag? Ach nee'Wat de divecoaster zo goed maakt, kan Izaak nauwelijks in een paar zinnen omschrijven. “De aankleding, de sfeer, de stijl, die vrije val: het is gewoon een hele leuke ervaring. Of ik een sterke maag heb? Ach nee, ik eet vooraf gewoon zo min mogelijk.”
Pas na het veertigste ritje begon Izaak zich te realiseren dat de teller van het aantal ritten begon op te lopen. “Ik zei dat ik voor de grap voor de honderd ritjes ging. Die grap is een beetje uit de hand gelopen. Het scheelt dat ik vaak alleen ga, op die manier hoef ik niet zo lang in de rij te wachten.”

Wachten op privacy instellingen...

'Een bekend gezicht'Inmiddels beginnen de Baron-medewerkers Izaak te herkennen. “Ik word een bekend gezicht daar. Ze begroeten me en lachen vriendelijk. Ik ben benieuwd hoe het straks zal gaan, gewoon zoals de vorige 99 ritjes, schat ik.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.