Vrachtwagen gekanteld op A4 bij Halsteren: snelweg richting Antwerpen tot middernacht dicht

21 augustus 2015 om 20:41 • Aangepast 21 november 2020 om 16:29
nl
Door een gekantelde vrachtwagen bij Halsteren is de snelweg A4 in de richting van Antwerpen tot vrijdagavond middernacht afgesloten. Eerder werd aangenomen dat de weg rond tien uur weer open zou kunnen. De extra tijd is nodig voor het afvoeren van de vrachtwagen en het herstel van beschadigd asfalt.
Profielfoto van
Geschreven door

De vrachtwagen is door het ongeval zijn lading verloren, die in beide richtingen op de weg is beland. Het gaat om staalslakken (hoogovenafval). Vanwege een moeizame berging, reparatie van de vangrail en uitgebreid politieonderzoek duurt het nog uren voordat de snelweg weer wordt vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...

OmrijdenDe vrachtwagen kantelde rond halfvier en blokkeert sindsdien de rijbaan van Rotterdam richting Antwerpen. De lading van de vrachtwagen is op twee rijbanen terechtgekomen. Daardoor is er veel hinder in beide richtingen. De ANWB raadt automobilisten aan om te rijden via Roosendaal.
De chauffeur van de gekantelde vrachtwagen zit bekneld in zijn voertuig. Brandweerlieden zijn aanwezig om het voertuig open te knippen en het slachtoffer te bevrijden. Dat gaat vanwege de smalle rijbaan nog even duren, verwachten de hulpdiensten.

Wachten op privacy instellingen...

VluchtstrookANWB raadt automobilisten aan om te rijden via de snelweg A59 en dan de borden Roosendaal en Bergen op Zoom te volgen. Het verkeer op de rijbaan richting Rotterdam wordt omgeleid via de vluchtstrook.
Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. De politie gaat na het opruimen van het puin onderzoek doen om de oorzaak te achterhalen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.