Goed spelend FC Den Bosch wint verdiend van FC Emmen (3-0)

21 augustus 2015 om 23:55
Voor een kleine 3000 toeschouwers heeft FC Den Bosch zich gerevancheerd voor de matige competitiestart. In eigen stadion werd Emmen, tot vrijdagavond nog koploper, met 3-0 verslagen.

In vergelijking met het team dat uit de eerste twee wedstrijden slechts één punt behaalde, had trainer Rene van Eck het team op veel plaatsen gewijzigd. Met succes. Terwijl FC Den Bosch de eerste overwinning pakte, was het voor tegenstander Emmen het eerste puntverlies van dit seizoen.
Prachtige voorzetJordy Thomassen opende halverwege de eerste helft de score. De spits van FC Den Bosch kopte overtuigend de prachtige voorzet van Jeremy Fernandes binnen. De doelpuntenmaker: "We trainen echt op die ballen vanaf de flank. En ik kon hem heerlijk inkoppen. Daar zat geen geluk bij." Met de 1-0 voorsprong werd ook de rust bereikt.
'Mooiste dag in mijn leven'In de tweede helft ging een ontketend FC Den Bosch op zoek naar een bevrijdende tweede treffer. En die kwam er in de 67e minuut. De maker was Arda Havar, die vorig seizoen nog voor derdeklasser Real Lunet uit Vught speelde. Hij kon zijn geluk niet op: 'Ik denk dat dit de mooiste dag in mijn leven is. Mijn eerste basisplaats in het betaald voetbal én dan ook mijn eerste goal. Dat is allebei iets om nooit te vergeten."
PenaltyTien minuten voor tijd was het weer raak. Uit een penalty (spits Thomassen was onderuit gehaald) schoot Malcolm Esajas onberispelijk binnen en werd de eindstand op 3-0 bepaald.
Maandag speelt FC Den Bosch wéér een thuisduel. Dan komt Go Ahead Eagles op bezoek.