Jong PSV met beide benen op de grond na 1-5 nederlaag tegen VVV-Venlo

22 augustus 2015 om 00:01
De voetballers van Jong PSV staan weer met beide benen op de grond. Ze verloren, na een uitstekende competitiestart, vrijdagavond afgetekend met 5-1 van VVV-Venlo.

Jong PSV begon het duel als een van de vier koplopers in de Jupiler League en straalde dit de eerste tien minuten ook uit. De thuisploeg drukte VVV terug en kreeg via Steven Bergwijn twee kansjes. Een kopbal van het supertalent ging echter met een boogje over het doel van Jordy Deckers en een dieptepass die hij ineens op de schoen nam, hobbelde net naast.
Fysieke krachtDaarna kwam VVV beter in de wedstrijd. De Limburgers maakten slim gebruik van de fysieke kracht in hun ploeg. De spitsen Ralf Seuntjens en Johnatan Opoku en de middenvelders Gianluca Nijholt en Danny Post wierpen hun lichaam in de strijd, wonnen steeds meer individuele duels en PSV kwam steeds moeilijker onder de druk uit.
Nijholt onderstreepte het overwicht in de 22e minuut met een afstandsschot in de kruising en zes minuten later wist Opoku wel raad met een bal die via de PSV-defensie voor zijn voeten caramboleerde: 0-2. Een eigen doelpunt van de ongelukkige Augustine Loof besliste het duel op slag van rust al definitief.
"Dat is best hard, als je ziet hoe goed we de afgelopen twee wedstrijden waren", knikt verdediger Jurich Carolina. "Zonde, eigenlijk. Na hun eerste goal zakten wij in. Voordat je het weet, ligt dan de tweede erin en loop je achter de feiten aan."
Even vuur en hoop bij Jong PSVIn de tweede helft bracht een treffer van PSV-spits Sam Lammers nog even wat vuur en hoop, maar Robin Buwelda deed die hoop na 74 minuten definitief teniet. Hij scoorde uit een corner en Opoku maakte er zeven minuten voor tijd ook nog 1-5 van.
"Bij PSV leren ze vanaf de kleintjes positiespel te spelen en het voetballend op te lossen, maar dat kan niet altijd", analyseert Marcel Ritzmaier, die vrijdag een basisplaats had bij Jong PSV. "In zo'n geval moet je fysiek klaar staan, zoals vandaag. Daar heeft VVV gebruik van gemaakt. Daar moeten wij iets van leren."
Vertrek RitzmaierVoor Ritzmaier was het waarschijnlijk een van zijn laatste wedstrijden in Eindhovense dienst. De middenvelder aast op een vertrek. "Er zijn nu nog twee weken te gaan voordat de transfermarkt sluit. Ik hoop dat daarin iets gebeurt. Er speelt wel iets", bevestigt hij aan Omroep Brabant. NEC zou een van de clubs zijn die interesse heeft.