Nadine Broersen verpest vierde onderdeel op zevenkamp bij WK atletiek

22 augustus 2015 om 18:00
nl
Nadine Broersen uit Dongen staat na het vierde onderdeel van de zevenkamp bij de WK atletiek in Peking op de zevende plaats. Na drie onderdelen stond ze derde, maar ze verknalde de 200 meter.
Geschreven door

Broersen: “De eerste drie onderdelen gingen goed, maar de 200 meter heb ik helemaal verpest en dat is shit. Ik word hier met mijn neus op de feiten gedrukt: mijn uithoudingsvermogen is nog niet op peil”, zo doelt de Dongense op haar conditie na haar herstel van een enkelblessure. Landgenote Nadine Visser staat er overigens beter voor na de eerste dag. Ze staat derde in het klassement.    Sifan HassanOp de 1500 meter liet Sifan Hassan van zich horen. De atlete van het Eindhovense PSV won met speels gemak haar serie en is door naar de halve finales. Hassan wachtte rustig af in haar serie. Pas in de laatste ronde stoomde ze van achteren naar voren en vlak voor de finish haalde ze nog de Ethiopische Dawit Seyaum in.
"Ik ben blij dat het toernooi is begonnen. Ik was wel gespannen, maar dat verdween toen ik de baan op kwam. Ik heb eigenlijk alleen de laatste 200 meter hard gelopen'', vertelde de regerend Europees kampioene, die dit jaar haar Nederlands record aanscherpte tot 3.56,06. Daarmee is ze de op een na snelste vrouw van dit jaar op de 1500 meter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.