Nadine Broersen valt buiten de prijzen op zevenkamp bij WK in Peking

23 augustus 2015 om 16:27
nl
Nadine Broersen heeft zondag bij de wereldkampioenschappen atletiek in Peking naast een medaille gegrepen. De Dongense eindigde als vierde op de zevenkamp met een puntentotaal van 6491, iets minder dan haar persoonlijke record.
Geschreven door

Voor aanvang van de afsluitende 800 meter stond Broersen tweede, maar ze verloor op het laatste onderdeel twee posities. Zowel de Canadese Brianne Theisen-Eaton als de Letse Laura Ikauniece-Admidina liepen een betere tijd. Theisen pakte zilver, de Letse kaapte het brons weg voor de Nederlandse.    De Britse olympische kampioene Jessica Ennis-Hill veroverde de wereldtitel met 6669 punten.
MedailleMeerkampster Nadine Broersen had na het zesde onderdeel van de zevenkamp bij de wereldkampioenschappen atletiek in Peking nog zicht op een medaille. De Dongense, vorig jaar wereldkampioene indoor op de vijfkamp, rukte na het speerwerpen op van de zesde naar de tweede plaats in de tussenstand.
Ze haalde uit met een afstand van 53,52 meter, veel verder dan de andere medaillekandidaten. De Britse olympisch kampioene Jessica Ennis-Hill wierp meer dan 10 meter minder ver, maar behield wel de leiding in het klassement. Ze had 86 punten meer dan Broersen. De Canadese Brianne Theisen-Eaton was voor het slotnummer de nummer drie met 8 punten minder dan de Nederlandse.
Maximaal haalbaarJohan de Koning, bestuurslid van atletiekvereniging Sprint in Breda, zei in het radioprogramma Sportlunch al dat het een lastige klus voor Nadine Broersen zou worden."Nadine staat 86 punten achter op de koploper uit Engeland en moet ongeveer zes seconden op haar goed maken. De nummers drie en vier staan binnen een seconde. Ik denk dat een bronzen medaille het maximaal haalbare is voor Nadine", zei hij.
Strategisch lopenBroersen, die in aanloop naar de WK sukkelde met een enkel- en voetblessure, mopperde zaterdag nog over haar verrichting op de 200 meter. Door een zwakke 25,41 sloot de ze eerste dag af als zevende. Ze herstelde zich zondag met twee sterke prestaties: “Ik was blij met die 6,20 meter bij het verspringen en heel blij met de 53,52 bij het speerwerpen”, meldde Broersen. “De 800 meter moet ik strategisch lopen. Dan heb ik kans op een medaille”, keek ze vooruit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.