Daders ‘vechtpartij met koevoet’ op afrit A59 naar Efteling nog steeds vast

23 augustus 2015 om 11:54
nl
De vier Belgen en twee Nederlanders die zaterdag zijn opgepakt in verband met een massale vechtpartij op de afrit van de snelweg A59 bij Waalwijk zitten nog maximaal drie dagen vast. Bij de vechtpartij werd een Belgische vrouw met een koevoet op haar hoofd geslagen.
Geschreven door

Een politiewoordvoerder spreekt van ‘een complexe zaak’. “Nog niet alle verklaringen zijn opgenomen en naast elkaar gelegd. De beschuldigingen gaan over en weer.”
Twee gewondenBij de massale vechtpartij op de afrit van de snelweg A59 naar de Efteling vielen twee gewonden. Een 63-jarige vrouw uit België werd met een koevoet op haar hoofd geslagen. Een 23-jarige Nederlander werd ter plaatse behandeld. De Belgen waren onderweg naar de Efteling. Aanleiding was een verkeersruzie op de afrit van de A59 (Den Bosch-Raamsdonksveer) naar de N261 (Midden-Brabantweg). Inzittenden van twee Nederlandse en drie Belgische auto's kregen ruzie over een verkeerssituatie, vermoedelijk ging het om een uitvoegmanoeuvre.  
Vechtpartij op afritDe ruzie mondde op de afrit uit in de vechtpartij. De Nederlandse gewonde werd op de afrit door een verpleegkundige behandeld nadat een van de Belgen hem in het gezicht had geslagen.
Drie Belgische mannen (40, 42 en 66) en een Nederlands stel (51 en 52) uit Dordrecht werden op de afrit aangehouden. De 63-jarige Belgische vrouw werd in het ziekenhuis gearresteerd omdat ze ook actief meegevochten zou hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.