Sifan Hassan overtuigend naar finale 1500 meter tijdens WK, PSV-atlete wint haar halve finale

23 augustus 2015 om 17:10
Atlete Sifan Hassan heeft zich tijdens het WK atletiek in Peking overtuigend geplaatst voor de finale van de 1500 meter. De atlete van het Eindhovense PSV zette zondagmiddag in haar halve finales de snelste tijd neer.

Hassan kwam na vier minuten 15,38 seconden over de finish. De finale van de 1500 meter is dinsdag.
Hassan wachtte rustig af en liep de eerste rondjes in het achterveld. Pas in de laatste ronde stoomde ze naar voren. De Ethiopische Dawit Seyaum liep naar de tweede plaats, de Zweedse Abeba Aregawi werd derde.
MedaillekandidaatHassan is regerend Europees kampioene en geldt als medaillekandidaat tijdens dit WK. Ze scherpte dit jaar haar Nederlands record aan tot een tijd van drie minuten en 56,06 seconden. Daarmee is ze de op een na snelste vrouw van dit jaar op de 1500 meter.