EK: Marloes Keetels en Carlien Dirkse van den Heuvel leiden Oranje-hockeysters simpel voorbij Spanje

23 augustus 2015 om 17:34 • Aangepast 21 november 2020 om 16:27
nl
Het Nederlands vrouwenhockeyteam heeft zich moeiteloos geplaatst voor de halve finale van het EK hockey in Londen. Oranje won zondag ook de tweede poulewedstrijd. Het werd 8-1 tegen Spanje. Carlien Dirkse van den Heuvel uit Den Bosch opende de score. Marloes Keetels uit Schijndel was verantwoordelijk voor de 3-0.
Profielfoto van
Geschreven door

Kelly Jonker en Caia van Maasakker namen zondag twee doelpunten voor hun rekening. De andere Oranjegoals kwamen op naam van Eva de Goede en Naomi van As.

Wachten op privacy instellingen...

Nederland was het EK zaterdag al begonnen met een 9-0 zege op Polen. Tijdens die wedstrijd scoorden Keetels en Dirkse van den Heuvel ook al. Maartje Paumen - het strafcornerkanon van HC Den Bosch - was tijdens die wedstrijd ook trefzeker.

Wachten op privacy instellingen...

'Heel perfectionistisch'Paumen scoorde tegen Spanje dus niet, maar ze had wel genoten van de wedstrijd. Ze kan zich niet herinneren ooit met zulke grote cijfers van Spanje te hebben gewonnen. "We zijn als team heel perfectionistisch ingesteld. Het liefst zien we elke combinatie en elke aanval goed aflopen. Dat kan natuurlijk niet, maar het tekent wel onze instelling. We blijven bezig om ons niveau te verhogen. We willen steeds heel graag laten zien hoe goed we zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.