Video

Ongewoon jubileumfeestje in Waalwijk: supporters RKC vieren 75-jarig bestaan met speciale kerkdienst

23 augustus 2015 om 20:05 • Aangepast 21 november 2020 om 16:27
nl
Een ongewoon feestje zondagmorgen in de Antoniuskerk in Waalwijk. Een geel-blauw feestje om precies te zijn, want voetbalclub RKC Waalwijk bestaat 75 jaar. Dat vierde de Rooms Katholieke Combinatie met een speciale kerkdienst.
Profielfoto van
Geschreven door

In clubkleuren naar de kerk en in de banken bijna alleen maar supporters van de plaatselijke FC. Het kwam nog maar één keertje eerder voor, vijftien jaar geleden tijdens het 60-jarig jubileum van de club.
Wens van supportersDe speciale kerkdienst is er min of meer op verzoek van de supporters gekomen, vertelt Jan Verhulst van de Raad van Commissarissen van de voetbalclub. "Ik twijfelde een beetje of we weer een speciale kerkdienst moesten organiseren, maar de supporters waren van mening dat het door moest gaan."
Zo werd de Antoniuskerk, natuurlijk eerbiedig, voor even de supportershome van de Waalwijkse club. Er zijn wel eens zondagen dat het anders is, maar ook de hele selectie zat op de bank tijdens de speciale kerkdienst, die werd voorgegaan door bisschop Rob Mutsaerts.

Wachten op privacy instellingen...

Clublied in de kerkJoke Bleijenberg en Annemieke Kerstens zijn trouwe supporters van RKC. Joke is zelf niet katholiek, maar is blij verrast dat zoiets in de kerk geregeld kan worden. "Bij ons in de hervormde kerk zou zoiets echt niet kunnen!"
De twee dames zaten op de eerste rij in de kerk en zongen tegen het einde het clublied uit volle borst mee. De selectie zat een paar rijen achter hen. "Misschien hebben zij het clublied ook wel meegezongen, als ze het kennen, want er zijn natuurlijk een aantal nieuwe spelers", vertelt Joke. Annemieke verbaast zich over die opmerking: "De tekst stond in het boekje, dus ze hadden het allemaal mee kunnen zingen!"
'Uitwedstrijd'Voor nieuweling Rick Mulder was de kerkdienst zondagmorgen een bijzondere 'uitwedstrijd'. "Het bewijst dat we hele hechte supporters hebben, dat ze zo dichtbij de club staan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.