Oranje-hockeyers naar laatste vier EK, strafcorner Boxtelaar Glenn Schuurman maakt verschil

23 augustus 2015 om 22:59
nl
De Nederlandse hockeyers hebben zich zondag via een 2-0 zege op Engeland geplaatst voor de halve finale van het Europees kampioenschap in Londen.
Geschreven door

Het technisch betere Oranje kon op de volle Britse helft weinig openingen forceren. De 1-0 viel dan ook uit een strafcorner. Die werd - omdat de specialisten Mink van der Weerden en Jeroen Hertzberger als wissel op de bank zaten - ingeschoten door Boxtelaar Glenn Schuurman. Zijn push werd gekeerd, maar Mirco Pruyser was trefzeker in de rebound.
Constantijn JonkerIn de tweede helft besliste Constantijn Jonker het duel definitief. "We hebben heel volwassen gespeeld'', analyseerde bondscoach Max Caldas na het duel. "We groeien duidelijk in het toernooi. Engeland heeft ons in deze wedstrijd uitgedaagd. Het was voor ons een lastig potje, maar wel heel mooi om naar te kijken. We hebben de Britse uitdaging goed gepareerd."
Oranje was het EK vrijdag al begonnen met een 2-0 zege op Spanje. Het laatste pouleduel, tegen het zwakke Rusland, is voor Nederland door deze twee zeges niet meer van belang.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.