Medewerker Hezemans Indoor Karting botst met kart tegen vat met kwik: bezoekers geëvacueerd

24 augustus 2015 om 02:24
nl
Een medewerker van Hezemans Indoor Karting in de Vijfkamplaan in Eindhoven is zondagavond met een kart tegen een vat met kwik gereden. Dit gebeurde in een werkplaats. Het vat viel om waardoor een flinke hoeveelheid van de giftige vloeistof vrijkwam. Uit voorzorg werden bezoekers van de kartbaan geëvacueerd zodat de hulpdiensten hun werk konden doen.
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde rond tien uur. De kartbaan zou tot elf uur ’s avonds open zijn, maar sloot vanwege het incident vervroegd de deuren. Een andere medewerker van de kartbaan zag het ongeluk gebeuren, aarzelde geen moment en trok het loeizware vat met beschermende handschoenen weer recht.
Gebouw geventileerdDe brandweer sloot de omgeving af en hield nieuwsgierige kijkers op afstand, zodat de brandweerlieden ongestoord hun werk konden doen. Ze ruimden het kwik op en ventileerden het pand. Een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf komt maandag langs om het giftige goedje op te ruimen en af te voeren.
Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet duidelijk. De betreffende medewerker bleef ongedeerd. Het vat dat hij raakte, stond al jaren in de werkplaats en diende eigenlijk alleen als verzwarend middel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.