Stratego-familie Van Geffen uit Eerde met de kofferbak vol bekers terug naar Nederland

24 augustus 2015 om 13:00
De familie Van Geffen uit Eerde was met afstand de succesvolste deelnemer aan het WK stratego dat afgelopen weekend in het Belgische Waterloo werd gehouden. Met een kofferbak vol bekers reisden vader Johnny en zijn twee zoons terug naar huis.
Geschreven door

Vader Johnny, die wereldkampioen werd in 1999, eindigde als tweede bij de senioren. Zijn zoon Vince werd dit jaar wereldkampioen bij de junioren. Zijn andere zoon, Sem, eindigde als tweede. “We hebben onze successen zondag uitgebreid gevierd met vrienden en familie”, vertelt Johnny.  “Uiteraard hebben we ook een biertje van Brabantse makelij gedronken.”
Na de eerste dag van het WK stratego bekleedde Van Geffen de derde plaats. “Op de tweede dag moest ik tegen vier oud-wereldkampioenen aantreden. Twee wedstrijden won ik, twee eindigden in remise. Een eerste plek zat er daardoor helaas niet in.”
'Moment van glorie al gehad'Teleurgesteld is Van Geffen allerminst. “In 1999 was ik al een keer wereldkampioen. Ik heb mijn moment van glorie al gehad. Het is nu de beurt aan de jongeren”, zegt hij met een brede glimlach. Immers, ook zijn zonen waren succesvol in Waterloo. Vince werd dus zelfs wereldkampioen bij de junioren. “Mijn broer en ik spelen regelmatig tegen elkaar", vertelt Vince."Ook op internet. Ik speelde tegen Duitsers, Nederlanders en Engelsen.”
Vince verloor maar één partij. Uitgerekend tegen zijn broer Sem die uiteindelijk tweede werd.
SlagboomBij de senioren kon Tim Slagboom de hooggespannen verwachtingen dit weekend niet waarmaken. Na twee wereldtitels op rij moest de Bredanaar de eer laten aan Rotterdammer Pim Niemeijer. Slagboom eindigde als vijfde.
Het bordspel stratego is geïnspireerd op het tijdperk van Napoleon, die bij de slag van Waterloo in 1815 zijn grootste nederlaag leed. Het spel draait om het veroveren van de vlag van de tegenstander.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...