Gevaarlijke verkeerssituatie in jouw buurt? Meld het bij Omroep Brabant!

24 augustus 2015 om 18:43 • Aangepast 25 april 2020 om 07:46
nl
Een onoverzichtelijke kruising, iemand die net door 'donkeroranje' rijdt of misschien let je soms zelf wel even niet goed op: een ongeluk zit in een klein hoekje, maar kan grote gevolgen hebben. Daarom wil Omroep Brabant graag weten waar volgens jou de gevaarlijkste plekken in onze provincie zijn.
Geschreven door

We openen daarom een meldpunt waar jij ons kan laten weten waar het volgens jou wel wat veiliger kan. Ook bij jou in de buurt is vast een weg waar iedereen altijd te hard rijdt, een gevaarlijke afrit of een zijweggetje waar je heel slecht kan zien of er ander verkeer aankomt.
Zie ook: Laat het ons weten!
Interactieve kaartBij het meldpunt kun je op een interactieve kaart van Brabant aangeven waar volgens jous een verkeersonveilige situatie is. Kijk ook eens wat andere mensen al hebben ingevuld op de kaart, misschien ben je ook wel bekend met die verkeerssituaties. Je kan dan aangeven dat je het met de melding van iemand anders eens bent door op het duimpje omlaag met ‘inderdaad gevaarlijk’ te klikken.  
Bij de punten met de meeste stemmen, die volgens jullie het meest gevaarlijk zijn, gaat Veilig Verkeer Nederland samen met omwonenden kijken hoe het veiliger zou kunnen. Vraag dus aan anderen om ook op jouw punt te stemmen!
Week van de VerkeersveiligheidVerkeersveiligheid is een belangrijke issue in onze provincie. Dagelijks gebeuren er veel ongelukken in Brabant en onze provincie kent veel gevaarlijke kruispunten. In de week van 7 tot en met 11 september besteedt Omroep Brabant daarom elke dag aandacht aan verkeersveiligheid.
We gaan bijvoorbeeld mee op pad met het traumateam en onderzoeken hoe groot het effect is van afleiding terwijl je aan het autorijden bent. Maar we willen vooral van jou weten waar het beter kan. Op 11 september maken we bekend welk punt volgens jullie de gevaarlijkste verkeerssituatie van Brabant is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.