Moord op Hugo van Houten (27) in Molenschot: politie doet getuigenoproep in Opsporing Verzocht

25 augustus 2015 om 22:45 • Aangepast 21 november 2020 om 16:26
nl
Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de moord op Hugo van Houten (27) in Molenschot. De politie zoekt getuigen. Van Houten uit Capelle aan den IJssel werd vorige week dood gevonden in het buitengebied van Molenschot.
Profielfoto van
Geschreven door

Van Houten, die vermoedelijk lid was van motorclub No Surrender, werd vorige week in de Broekstraat in de bosjes gevonden. Zijn auto, een donkerkleurige Opel Corsa, stond honderd meter verderop. In de Broekstraat werd afgelopen vrijdag door leden van de Mobiele Eenheid gezocht naar een vuurwapen.
Mogelijk is Van Houten tijdens de schietpartij uit zijn wagen gevlucht en daarna onder vuur genomen. De politie heeft sinds de moord enkele tips binnengekregen over de mogelijke vluchtauto van de dader(s). Die zijn nog steeds spoorloos.
Donkere auto en man met fiets gezochtSommige getuigen gaven aan dat ze een witte auto met een Belgisch kenteken hebben gezien. De politie gaf dinsdagavond aan op zoek naar een donkere auto, waarschijnlijk een BMW, met een mogelijk Duits kenteken. Ook zou er een man op een fiets zijn gespot bij een picknickplaats in de buurt ten tijde van de moord. De politie is op zoek naar die man.
De politie neemt de tips mee in het onderzoek en hoopt dat meer getuigen zich melden. Een buurtbewoner zei minstens tien schoten te hebben gehoord.
Stille tochtVorige week was er een stille tocht voor Van Houten vanaf de camping waar Van Houten veelvuldig kwam. De vrienden en familieleden van Hugo liepen vervolgens naar de plek waar hij vermoedelijk is gestorven.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.