Vliegveldparkeerservice moet gewoon kunnen, vindt VVD Veldhoven: 'Laat ondernemers ondernemen'

24 augustus 2015 om 16:56
nl
De Veldhovense VVD snapt niet dat de gemeente problemen heeft met de Eindhovense Vliegveldparkeerservice van autobedrijf SchippersStop. Volgens het college is het idee van ondernemer Arie Schippers in strijd met het geldende bestemmingsplan.
Geschreven door

Het bedrijf dat op het Veldhovense bedrijventerrein de Habraken ligt, biedt taxivervoer naar de luchthaven aan, in combinatie met onderhoud aan de auto. Begin augustus maakten al honderden mensen gebruik van de service.

De gemeente Veldhoven is minder enthousiast. Het college schreef in een brief aan Schippers dat het aanbieden van parkeerplekken op het bedrijventerrein niet is toegestaan.

Kritiek VVD
Dat tot onvrede van de VVD. De partij stelt in een brief met vragen aan het college dat het gemeentebestuur ‘roomser dan de paus is’ en dat de gemeente ‘ondernemers moet laten ondernemen’.

“Creativiteit en een pragmatische aanpak zijn wat ons betreft zeer toe te juichen”, aldus de VVD over de service van Schippers. Bovendien wordt airportparkeren volgens de partij ook in omliggende gemeenten aangeboden, zoals in Oirschot op bedrijventerrein Westfields en in Eindhoven op bedrijventerrein De Hurk.

Schippers zegt bovendien dat hij geen parkeerservice biedt. “Mensen parkeren hun auto helemaal niet, maar stallen de wagen en geven de sleutels af. Dat is juridisch wat anders”, stelt hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.